1
19. årige Arnaud skater, laver mad og elsker at lære nyt. Han lægger ikke under for gruppepres og gider ikke drikke sig fuld. Han elsker at gå og observere folk. Han bor Kigali i Rwanda, en moderne afrikansk storby. Som dreng elskede han robotter, nu skal han undersøge dronerner der redder liv. Han kalder dem Supermandroner.
2
Arnaud elsker sit land, som kaldes Landet med de 1000 bakker. Det er et af Afrikas mindste lande og det tættest befolkede. Rwanda bærer på en frygtelig historie. Under folkedrabet i 1994 blev ca 1 million dræbt af deres egne naboer, i et blodbad, der omtales som et af de værste siden Holocaust. Efter folkemordet har Rwanda gennemgået en forbavsende udvikling. Og er blevet et af de hurtigste udviklende lande i verden. De er kendt for bla at forbyde plastikposer, have flere kvinder end mænd i deres parlament, og nu at indføre verdens første drone transport system.
3
Arnaud får den store rundvisning på dronebasen. Han ser hvordan de håndterer ordrerne fra hospitalerne, pakker blodprodukterne i dronerne og den imponerende katapult der afsender dronen. Han bliver også klogere på sikkerheden, de udstukne korridorer og hvordan dronen kommunikerer med dronebasen. Sidste oplever han også hvordan de store droner lander, og det går ikke helt efter planen.
4
Israel beskriver de overordnede specifikationer på dronen, The Zip. Og Arnaud lærer om dronens design og vigtigste dele. Kroppen med computeren, lastrummet og de to motorer. Teslabatteriet og dataindsamleren og de 3D printede vinger. The Zip har også en faldskærm, som udløses hvis alt andet går galt.
5
Arnaud interviewer talsmanden Israel om firmaet Zipline. Det amerikanske Zipline ser sig selv som et privat, formålsorienteret firma. Hvis mission er at forbedre livsvilkårene for almindelige mennesker. Siden 2016 har de fortaget mere end 7000 flyvninger fra basen i Rwanda. I samarbejde med Rwandas regering leverer de blod til pt 18 offentlige hospitaler. Der er flere fordele med løsninger; blodet bliver leveret med det samme og mængden af spild er kraftig reduceret. Til slut spørger Arnaud hvilke kvalifikationer danske elever skulle have, for at få job hos Zipline.
6
Arnaud besøger et stort lokalt hospital, der samarbejder med Zipline, og som hver dag får leveret blod. Overlægen fortæller bla om postpartum blødning, som er den hyppigste årsag til behov for blodtransfusion. Han beskriver hvor alvorligt det er. Før Zipline tog det fire timer at skaffe mere blod, nu tager det 20 minutter.
7
Arnaud besøger den nationale blodbank, som leverer blodet til dronerne. Chefen Dr. Mazaratti fortæller hvordan alt har forandret sig, efter dronerne. Han beskriver hvordan samarbejdet startede med Zipline og hvordan samarbejdet rækker ud i fremtiden.
8
Arnaud finder frem til den unge kvinde Xaveline, hvis liv blev reddet af blod fra dronen. Hun fortæller historien om hvordan hun var døden nær, og at hun troede hun skulle dø.